Pelgrimage

Pelgrimage – het lustrumconcert van het Monteverdi Kamerkoor Utrecht met werken van Ola Gjeilo, David Lang, Eric Whitacre, Pēteris Vasks, Arvo Pärt en Eriks Esenvalds.

Mensen zijn voortdurend onderweg op hun levenspad. Iedereen maakt zijn eigen reis door het leven. Tijdens deze zoektocht komen universele thema’s aan bod: mensen zoeken naar een thuis, naar liefde, naar een bestemming, naar filosofische vraagstukken, naar religie of spiritualiteit en naar mysteries van het heelal.

In een eigentijds programma brengt het Monteverdi Kamerkoor Utrecht een muzikale pelgrimage en wordt de luisteraar langs de grote vraagstukken des levens geleid. Zo staat Dark Night of the Soul van Ola Gjeilo symbool voor de spirituele ervaring die iemand kan ondergaan tijdens een fase in zijn leven waarin hij zich eenzaam voelt, zonder hoop op een betere toekomst. Het leven als eeuwigdurende cyclus tikt traag voorbij in Again (after ecclesiastes) van David Lang, terwijl de Letse componist Pēteris Vasks een tekst van Moeder Teresa op muziek zet in zijn tijdloze The fruit of silence. In Five Hebrew Love Songs bezingt Eric Whitacre de liefde, naar vijf liefdesgedichten die door zijn vrouw Hila werden geschreven.

Met medewerking van …. (strijkkwartet) en …. (piano)

vrijdag 4 oktober 2019, 20.15 uur
Pieterskerk, Pieterskerkhof 5, 3515 JR Utrecht